Copenhagen Poster

Kim Larsen - Køb bananer plakat April 28 2020

Kim Larsen - Køb bananer poster. ''Køb bananer'' stammer fra pladen 231045-0637, som er Kim Larsens tredje studiealbum. Det blev udgivet i 1979 på CBS Records. Albummet kaldes også "personnummerpladen", fordi dets titel er Kim Larsens personnummer.

Han har senere fortalt, at det var hans protest mod personnummerering, digitalisering og fremmedgørelsen - og det var samme år, vi fik dørtelefoner. Alle var på vagt.

I ''Køb bananer'' musikvideoen fra samme år optræder Erik Clausen som Onkel Stage og Kim Larsen spiller både dreng og voksen.

De første bananer kom til Danmark i begyndelsen af 1900-tallet. Det var det irske selskab Fyffes, der var de første på markedet. Man kender ikke det præcise årstal, men i Norge begyndte importen af bananer i 1905 og i Sverige i 1909.

Det er en udbredt myte, at bananer først kom til Danmark efter Anden Verdenskrig. Det skyldes, at bananer ikke kunne importeres i årene 1939-1945. Men inden da havde de været på det danske marked i ca. 30 år.

Copenhagen Poster har illustreret ''Køb Bananer'' som den seneste i serien af Kim Larsen/Gasolin plakater. Du kan se og bestille alle plakaterne her:

https://copenhagenposter.com/collections/all

Her kan du også læse om Kim Larsen''Gasolin 3'' plakaten:
https://copenhagenposter.com/blogs/news/ny-gasolin-plakat

Her kan du læse mere om Kim Larsen ''Langebro'' plakaten:
https://copenhagenposter.com/blogs/news/ny-kim-larsen-gasolin-langebro-plakat

Her kan du læse mere om Kim Larsen ''Jutlandia'' plakaten:
https://copenhagenposter.com/blogs/news/ny-kim-larsen-jutlandia-plakat

Her kan du læse mere om Kim Larsen ''Christianshavns Kanal'' plakaten:
https://copenhagenposter.com/blogs/news/kim-larsen-plakat-1